23
September
2019
|
20:10 PM
Europe/Amsterdam

4 x héle goede redenen om naar Curaçao te gaan, die je (waarschijnlijk) nog niet kent

Als de hagelwitte stranden en azuurblauwe zee nog niet overtuigend genoeg waren...

Curaçao ken je natuurlijk als paradijselijk oord met kleurrijke huisjes, kraakheldere azuurblauwe zee en stranden zo wit als verse hagel. Waar je misschien minder snel aan denkt is dat Curaçao ook een culinaire vakantiebestemming bij uitstek is en de plek om watersporten te beoefenen die minder bekend zijn, maar een enorme adrenaline kick geven.

De keuken van Curaçao

Cultuur gaat door de maag en dat is op Curaçao niet anders. Al dwaalt bij menigeen bij de gedachte aan culinaire bestemmingen al snel richting oorden als Italië, Spanje en Azië, Curaçao kan er ook wat van met z’n Caribische gerechten met geitenvlees, een verscheidenheid aan vis en fruit in alle kleuren van de regenboog. Zie de keuken als een smeltkroes van verschillende culturen met gerechten als funchi, pastechi en Stobá. Die je allemaal absoluut geproefd moet hebben voordat je het eiland weer hebt verlaten. Er is namelijk een reden dat de Caribische keuken in Nederland steeds meer populariteit voor zich wint.

Geen betere manier om deze keuken te ontdekken dan een kookworkshop. Een goede spot hiervoor is Caribbean Cooking Experience van Nederlands afkomstige Helmi Smeulders, inmiddels een van de beste chefs van het eiland. Tijdens de workshop van zo’n 3,5 uur maak je samen met een groep van zes tot acht personen personen verschillende gerechten die je zelf mag uitkiezen. En die je natuurlijk zelf mag opeten.

Curaçao vanaf het water

Dat heldere, knalblauwe water biedt niet alleen een meer dan fantastisch uitzicht, het biedt ook de mogelijkheid om af te koelen en verschillende watersporten te beoefenen. Stap bijvoorbeeld op de catamaran bij BlueFinn. Hier kun je tripjes deluxe boeken, waarbij alles inclusief is. Dan shaken ze de lekkerste cocktails voor je en staan de biertjes ijskoud. Dit gaat gepaard met een keur aan snacks en tijdens de tocht wordt de barbecue aangeslingerd. Er is snorkel gear aanwezig waar je absoluut gebruik van wilt maken.

Wil je liever zelf in actie komen, boek dan een SUP-tour in Playa Piskado bij Bearded Butlers, waar je in groepen van maximaal drie personen tourt. Op dit vissersstrand gooien vissers de restanten van hun vis terug in de zee waar een scala aan bijzondere dieren op afkomt. Dat maakt het dé plek om bijvoorbeeld schildpadden te..... klik hier voor meer